Volledig scherm

Eén paasvuur per kerkdorp toegestaan in Losser

LOSSER - In verband met de aanhoudende droogte heeft de gemeente Losser, net als Dinkelland, besloten om één paasvuur per kerkdorp toe te staan. Andere paasvuren zijn niet toegestaan.

Maar liefst 78 stookontheffingen waren aangevraagd voor paasvuren in de gemeente Losser. Daarvan mogen er zondag dus maar vijf worden ontstoken, geeft woordvoerder Amber Hes aan. „In elke kern één. We willen er alles aan doen om de traditie te kunnen behouden, maar veiligheid staat voorop. En bij ruim zeventig paasvuren kunnen we niet toezien op die veiligheid. Bij vijf paasvuren kan dat wel. Op deze manier hopen we het toch voor iedereen in de gemeente mogelijk te maken om een paasvuur te bezoeken.”

Voorwaarden

De paasvuren die wel door mogen gaan, moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen die de brandweer heeft gesteld. „Het is aan de organisatoren zelf om te bepalen of ze het paasvuur onder die voorwaarden door willen laten gaan.” Helemaal zeker is het dus niet dat de vijf paasvuren in Losser op eerste paasdag ontstoken zullen worden. Bovendien kunnen de weersomstandigheden de situatie elk moment nog veranderen, geeft woordvoerder Hes aan.

De vijf paasvuren die wel mogen branden in de gemeente Losser:
Gildehauserweg (Losser)
Invalsweg (Overdinkel)
Glanestraat (Glane)
Pastoor Rudingpad (De Lutte)
Beuningerstraat, t.h.v. huisnummer 64 (Beuningen)

Oldenzaal e.o.