Zusters Castissima (R) en Leokorda (L)
Volledig scherm
PREMIUM
Zusters Castissima (R) en Leokorda (L) © Robin Hilberink

Eerbetoon aan zusters: ‘Zonder hen had Overdinkel er heel anders uitgezien’

OVERDINKEL - Honderd jaar geleden kwamen de zusters naar Overdinkel. De viering van het jubileum is een eerbetoon aan de vrouwen die veel voor het dorp hebben betekend. 

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Ondanks corona weer Gerardus Majella Processie in buitenlucht Overdinkel: ‘Dit voelt als een opluchting’

  Ondanks corona weer Gerardus Majella Processie in buiten­lucht Overdinkel: ‘Dit voelt als een opluchting’

  OVERDINKEL Overdinkel kan zich eindelijk weer opmaken voor de jaarlijkse Gerardus Majella Processie. Was het programma vorig jaar zeer minimaal vanwege de coronabeperkingen, op zondag 17 oktober zal de 108e editie weer in de buitenlucht zijn, met plek voor vele honderden gelovigen. „Dit voelt als een opluchting, al blijven er zorgen hoe de pandemie zich ontwikkelt.” Vijf vragen aan voorzitter Alfred Westenbroek.

Oldenzaal e.o.