Volledig scherm
Excelsior in actie.

Eerste prijzen voor Excelsior Losser en Concordia Overdinkel

LOSSER/OVERDINKEL - De muzikanten van Excelsior uit Losser en Concordia hebben zaterdag goed gepresteerd op een concours in de Enschedese Diekmanhal. Beide verenigingen wonnen in hun divisie de eerste prijs. Met 89,33 punt behaalde het tamboerkorps van Excelsior zelfs het hoogste aantal punten van de dag.

Het showconcours in de Diekmanhal werd zaterdag georganiseerd door de Overijsselse Bond van Muziekverenigingen en de Drum- en Marching Band Enschede. Onder leiding van Norbert Bruins brachten de tamboers van Excelsior twee Schotse slagwerkstukken ten gehore in de eerste divisie. Het optreden werd beloond met een ereprijs. Met deze prestatie wist het tamboerkorps zich eveneens te kwalificeren voor het NK.

Ook de drumband van Concordia uit Overdinkel deed het uitstekend in Enschede. Onder leiding van Jan Thravalos presenteerden ook deze slagwerkers zich in de eerste divisie met twee werken. De jury beloonde het optreden met 88 punten. Het orkest van Concordia kwam uit in de tweede divisie. Met een juryscore van 88,5 punten werd niet alleen een eerste prijs maar ook promotie behaald.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (38%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (55%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
717 stemmen