Volledig scherm
PREMIUM
Wilfried Kok achter de tap in het cafégedeelte van hotel Marktzicht in Losser. © Frans Nikkels

Eigenaar restaurant Marktzicht in Losser: ‘Als ondernemer is het goed om eigenwijs te zijn’

LOSSER - De uitgebreide menukaart hangt buiten aan het raam van hotel café restaurant Marktzicht. „Maar ik weet niet eens wat daar precies op staat. Vaak ga ik lekker mijn eigen gang”, zegt Wilfried Kok (65), de eigengereide eigenaar van het Losserse hotel.

Achter de toog
Wekelijks interview met een bekende kroegbaas uit de regio. Deze week: Wilfried Kok van restaurant Marktzicht in Losser.

Branie? Nee, wie de geboren en getogen Lossernaar een beetje kent weet dat dit wel een beetje bij hem past. Hij is geen man van het compromis en doet wat hij denkt dat goed is. Om die reden ging hij ook al op zijn 27ste zijn eigen weg.

Daarvoor werkte hij in de keuken van de LosserHof, als schilder in het bedrijf van zijn vriend en als kok bij zorgcentrum De Molenkamp in Oldenzaal. „Maar ik had het gevoel dat ik het zelf beter kon. Dat ik als eigen baas mijn ideeën beter kwijt kon. Daarom keek ik uit naar een pand om voor mezelf te beginnen.”

Oldenzaal e.o.