Volledig scherm

Erve Kraesgenberg Losser maandelijks filmhuis

LOSSER - De grote boerderij van Erve Kraesgenberg in Losser wordt eens per maand omgebouwd tot filmzaal. Om te beginnen op 14 september.

Voorlopig staat er een serie van negen films op de rol. De eerste is te zien op woensdag 14 september. Eerder dit jaar was er een pilot van drie films. Het succes daarvan en de mening van de bezoekers was bepalend voor het vervolg. De films, waarvoor vijf euro moest worden betaald, werden gemiddeld door zo’n 45 liefhebbers bezocht. Secretaris Dick Buld sprak toen al de verwachting uit Kraesgenberg vaker zou worden omgetoverd tot filmzaal.

Inhoud en diepgang
De films die begin dit jaar werden vertoond waren niet de bekende kaskrakers, maar juist films met meer inhoud, met diepgang en zonder al te veel geweld. „Geen Rambo-films”, meldt Dick Buld. Die keuze viel in goede aarde bij het publiek.

Een probleem voor Buld en zijn medewerkers is wel dat vooraf in de media niet kenbaar gemaakt mag worden welke film er die maand wordt gedraaid. Buld: „Dan moet ik het dubbele bedrag aan filmrechten betalen.”

Aanmelden
Wat wel kan is dat mensen zich via de mail aanmelden bij medewerkster Lidie Simonetti via ldsimonetti@gmail.com. Dan krijgen ze een week of tien dagen van te voren te horen wat voor film er die maand wordt gedraaid.

Het filmhuis denkt er over in de kerstperiode ook nog een speciale kinderfilm te draaien.

Oldenzaal e.o.