Volledig scherm
© Jacques Zorgman

Failliet Olympic Gym Losser gaat verder als De Sportfabrik

LOSSER – Sportschool Olympic Gym Losser is failliet en maakt een doorstart onder de naam De Sportfabrik. Mede-eigenaar Edwin Bos vroeg zelf het faillissement aan, omdat zijn voormalige compagnon Ronald Boevenbrink volgens Bos garantstellingen had afgegeven, die schuldeisers wilden incasseren.

Edwin Bos (41), die 13 jaar samenwerkte met Boevenbrink, zegt dat Olympic Gym Losser is meegezogen in het faillissement van Olympic Gym Hengelo. Deze sportschool was volledig eigendom van Boevenbrink. De Hengelose vestiging van Olympic Gym ging in juli failliet. „Ronald Boevenbrink is in het verleden verplichtingen aangegaan, die ons bedrijf niet kan nakomen”, aldus Bos. „Dat is heel vervelend. In feite stond Olympic Gym Losser helemaal los van Hengelo. Ik ben hier als directeur verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Boevenbrink was geldschieter, maar daar loop ik nu wel tegenaan.”

Doorstart

Na het faillissement van Olympic Gym Hengelo worden de aandelen, die Boevenbrink bezat in Olympic Gym Losser, beheerd door curator Philippe Schol. Met Schol, die ook is benoemd tot curator in het bankroet van de Olympic Gym Losser, zegt Bos overeenstemming te hebben over een doorstart. „Ik ga alleen verder onder de naam De Sportfabrik. We gaan geen dag dicht en ook de 14 werknemers blijven gewoon in dienst.” 

Garantstellingen

Curator Philippe Schol bevestigt dat de rechter-commissaris toestemming heeft gegeven voor een doorstart. Schol: „Voor Edwin Bos is het nogal vervelend, Boevenbrink heeft die garantstellingen afgegeven aan de Rabobank zonder dat zijn compagnon Bos ervan wist. Als de bank akkoord gaat, is de doorstart volgende week definitief een feit.” 

Oldenzaal e.o.