Sfeerfoto van carnavals optocht door De Lutte
Volledig scherm
Sfeerfoto van carnavals optocht door De Lutte © Marieke Amelink

Fleurige optocht De Lutte in regen en kou

DE LUTTE - Ook in De Lutte steekt de wagen met het thema Schotland van de plaatselijke Tuffelkeerlkes met kop en schouders boven de anderen uit. Een prachtig uitgewerkt thema, oordeelt de jury. Strak en mooi afgewerkt. Met een vrolijke loopgroep in Schotse uitdossing.

De jury in De Lutte is het unaniem eens over de kwaliteit van de wagen van de Tuffelkeerlkes, die dus ook op eigen bodem de eerste prijs in de wacht sleept. Op zaterdag werd de Tuffelkeerlkes reeds eerste in Losser. De wagenbouwers van de Tuffelkeerlkes besteden elk jaar veel aandacht aan de creatie, waar in april een start mee wordt gemaakt. 

Het is voor de jury dubben wie de tweede prijs verdient. Die gaat na ampel beraad naar de Bosdûvelkes. Het thema, de CO2 uitstoot, is actueler dan dat van de Hoalthakkers uit Losser is de mening. De kleurige wagen wordt gevolgd door een fraai uitgedoste loopgroep in fel lichtgroen. Er zijn veel details en bewegende onderdelen, waaronder een grote blauwe schroef die in- en uitdraait.
De Hoalthakkers scoren de derde prijs. Vooral de laklaag vinden de juryleden zeer professioneel aangebracht. De wagen met het thema maya-indianen is fleurig en heeft ook veel bewegende onderdelen.

Sfeerfoto's van carnavals optocht door De Lutte
Volledig scherm
Sfeerfoto's van carnavals optocht door De Lutte © Marieke Amelink

Leuke wezens

Elk jaar nemen ze een, liefst actuele, bijzonderheid op de hak: de leden van de Lutterse wielergroep onder aansturing van Harry Lemmink. ‘We leggen de loper uit voor leuke wezens’, is hun thema. De eerste prachtige dames, die onder applaus van de wielrenners, de rode loper betreden maken deel uit van de loopgroep ‘Familie van het gravenpaar’.
Die loopgroep gaat er ook met de eerste prijs vandoor, vanwege de mooie uitvoering.
Hoewel de kwaliteit dicht bij elkaar ligt is de tweede prijs voor de wielerclub.
De Raad van Hoogheden wordt derde.

Uitslag van de vijftien, door een dames-jury beoordeelde, deelnemende jeugdgroepen:
1. Oceaan-De Haaien (Huub), 2. Oude Elferink (Oude Elferink), 3. Legerjongens, 4. Discomeisjes (Nienke Kristen) en 5. Buurman & Buurman (Marinca Morsink).

Hieronder is een foto-impressie te zien van de optocht in De Lutte.

Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink
Volledig scherm
© Marieke Amelink

Oldenzaal e.o.