Volledig scherm
De zakjes met Crystal Meth hebben een straatwaarde van een miljoen euro © GPT

Fransman (24) met miljoen euro aan drugs gepakt op grens bij De Lutte

DE LUTTE - Op parkeerplaats Waldseite Süd, op steenworp afstand van de grens met De Lutte, is vrijdagmiddag een Fransman gepakt met ruim zes kilo Crystal Meth op zak. De drugs hebben volgens de politie een straatwaarde van ruim één miljoen euro. „Een mooi resultaat”, meldt de Koninklijke Marechaussee.

De 24-jarige Fransman reed vrijdagmiddag vanuit Nederland de grens over, toen hij staande werd gehouden door agenten van het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT). De bestuurder oogde volgens de politie nerveus. Een drugstest wees uit dat de man onder invloed was van verdovende middelen.

Tien plastic zakjes

Bij doorzoeking van het voertuig van de Fransman vonden agenten tien plastic zakjes met inhoud. Hoewel de drugs nog worden onderzocht, gaat de politie er vanuit dat het om Crystal Meth gaat. De drugs hebben een straatwaarde van ruim één miljoen euro.

De Fransman had naast de Crystal Meth ook een kleine hoeveelheid hasj bij zich. De drugsdealer is opgepakt en wordt voorgeleid.

GPT

Het Grensoverschrijdend Politieteam (GPT) is een samenwerking tussen de Nederlandse en Duitse politie. Op de grensovergang bij De Lutte worden regelmatig controles uitgevoerd om grensoverschrijdende criminaliteit tegen te gaan.

Oldenzaal e.o.