Volledig scherm
De Overdinkelse optocht in 2010. © Reinier van Willigen

Geen muziek, toch optocht Schuttersvereniging Overdinkel

OVERDINKEL - Schuttersvereniging Overdinkel houdt zondagmiddag de traditionele optocht door het dorp zonder muziek. De vereniging is er niet in geslaagd een vervangend muziekkorps te vinden.

Volgens secretaris Nelleke Wesseler-Sanders bleek het onmogelijk op korte termijn een vervangend muziekkorps te vinden nadat het Duitse muziekkorps dat de optocht zou begeleiden zich vorige week moest afmelden. „We doen het daarom eenmalig zonder muziek, maar ik ga er vanuit dat we volgend jaar weer een korps hebben voor de muzikale begeleiding. Het probleem was niet zozeer dat de korpsen niet willen, maar dat ze er niet in slaagden op korte termijn voldoende mensen bijeen te krijgen”, aldus Nelleke Wesseler-Sanders.

De vereniging heeft besloten de optocht toch door te laten gaan. „Dit is de enige keer dat we ons als schuttersvereniging goed kunnen presenteren, daarom maken we toch een ronde, ook al is het een stille ronde.

  1. Zonnige begrotingen in gemeenten Losser en Dinkelland
    PREMIUM

    Zonnige begrotin­gen in gemeenten Losser en Dinkelland

    LOSSER/DENEKAMP - Na Oldenzaal, afgelopen maandag, hebben ook de gemeenteraden van Losser en Dinkelland (allebei dinsdag) ingestemd met de gemeentebegroting. En net als in Oldenzaal gebeurde dat in Losser en Denekamp met algemene stemmen. Vreemd was dat niet, de economie draait als een tierelier en dat heeft ook positieve gevolgen voor de begrotingen van de gemeenten. Er hoefden geen pijnlijke keuzes gemaakt te worden voor een sluitende begroting en er is (genoeg) geld om te investeren.

Oldenzaal e.o.