De paasvuren met publiek gaan ook dit jaar niet door in Losser.
Volledig scherm
De paasvuren met publiek gaan ook dit jaar niet door in Losser. © Bertus van der Woude

Geen publieke paasvuren in Dinkelland en Losser

DENEKAMP/LOSSER - Paasvuren in de gemeente Dinkelland en Losser die al gedeeltelijk zijn opgebouwd, mogen in brand gestoken worden. Daarbij is echter geen publiek welkom, zo laten de gemeenten weten.

Nu landelijk is bepaald dat paasfestiviteiten niet door mogen gaan, zitten diverse landeigenaren met een grote stapel hout op hun terrein.

Hout liefst afgevoerd

Dinkelland ziet het liefst dat dat hout wordt weggehaald en afgevoerd. Lukt dat niet dan mag het in brand gestoken wordt. „Dit kan in het paasweekend, maar om een eventuele toestroom van publiek te weren wordt u dringend verzocht om te kiezen voor een ander moment. Het kan op een door u gekozen tijdstip, maar wel vóór 1 mei 2020”, zo meldt Dinkelland op de eigen website.

Eerst melden

Wie z’n paasvuur wil laten branden moet dat van te voren wel melden bij de gemeente. Dat geldt zowel in Dinkelland als Losser.

Geen leges

De gemeente Dinkelland laat verder weten dat evenementen die geen doorgang kunnen vinden door corona, geen leges hoeven te betalen. Organisaties die hun evenement willen verplaatsen moeten wel een nieuwe vergunning aanvragen. 

De verleende vergunning is alleen geldig voor de datum die hierin vermeld staat/staan. Als het evenement niet mag doorgaan door de corona-maatregelen het evenement daarom op een ander moment gaat plaatsvinden moet de vergunning aangepast worden. Als alleen de datum aangepast dient te worden, hoeft de organisatie daar niet voor te betalen.

Geen familiefeestjes

In de gemeente Losser zouden ongeveer 50 paasvuren branden. Particulieren met een stookontheffing moeten zich ook aan de landelijke maatregelen houden, wat betekent dat familiefeestjes bij het paasvuur uitgesloten zijn. „Zij hebben ook een brief hierover ontvangen.” Losser meldt niet of leges eventueel worden teruggegeven.

Oldenzaal e.o.