Foto van het sportgala Losser van vorig jaar.
Volledig scherm
Foto van het sportgala Losser van vorig jaar. © Robin Hilberink

Geen sportwedstrijden, geen sportverkiezing in Losser

LOSSER - De sportverkiezing van de gemeente Losser die voor zaterdag 29 augustus op het programma stond, gaat niet door. Dat heeft de organisatie laten weten.

Volgens voorzitter ad interim Hanjo Heideman liggen meerdere redenen ten grondslag aan het besluit van het bestuur. „Natuurlijk de gezondheid van de mensen, want het is nog maar zeer de vraag of het verstandig is om eind augustus alweer met grote groepen mensen samen te komen. Wat ook meespeelt bij de afgelasting is dat het huidige sportseizoen helemaal  stil ligt. En dat in een voor veel sporters beslissende fase van hun competities. Dan toch sporters van het jaar kiezen vonden we niet eerlijk.”

Daar komt nog bij dat de organisatie van het Losserse sportverkiezingen al had besloten de verkiezing nog maar een keer in de twee jaar te laten plaatsvinden. „Dat zou dit jaar zijn en dan weer in 2022”, vertelt Heideman. „Maar gezien de huidige ontwikkelingen maken we daar 2021 van en vervolgens steeds in de oneven jaren.”

De sportverkiezing vindt altijd plaats in openluchttheater Brilmansdennen. Door nu reeds aan te kondigen dat de verkiezing niet doorgaat kan het openluchttheater op de vrijkomende datum eventueel en ander evenement plannen.

Oldenzaal e.o.