Volledig scherm
© Cris Sohier

Geen verhoging afvalstoffenheffing Losser

LOSSER - De inwoners van Losser hoeven zich niet op te maken voor een verhoging van de afvalstoffenheffing van vier procent. Een voorstel van die strekking van het college van B & W werd tijdens de begrotingsraad weggestemd.

Wethouder Marcel Wildschut verdedigde zich met hand en tand tegen afwijzing van het collegevoorstel. Hij kwam met allerlei ingewikkelde berekeningen en probeerde zo duidelijk te maken dat een kleine verhoging - negen euro per gezin - de beste oplossing was voor iedereen. "Anders moeten we volgende jaar een nog grotere verhoging doorvoeren. Nu zakken we door de grens van de reserve", aldus Wildschut. Signaal
De raad ging, met uitzondering van Wildschuts partij D66, niet mee met de stellingname van de wethouder. "Het blijft een slecht signaal naar de burgers toe om juist nu de afvalstoffenheffing te verhogen. Wij vragen hen om afval nog beter te scheiden, ze krijgen een derde afvalbak, en dat gaat ze dat ook nog meer geld kosten. Dat moeten we niet willen", vond Chris Bodewes van SDGL/PvdA. De meerderheid van de raad ging met hem mee.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1034 stemmen