Volledig scherm

Geen vrije openingstijden horeca in Losser

LOSSER - De horeca moet nog even wachten op verruimde openingstijden. Burgemeester Michael Sijbom wil eerst een breed onderzoek laten uitvoeren.

Volgens een raadsbreed gedragen motie zou openstelling van de openingstijden leiden tot minder overlast, die nu geconcentreerd is voor en net na het sluitingstijd van twee uur. Zij vroegen om een proef die een jaar zou moeten duren.

Burgemeester Michael Sijbom, verantwoordelijk voor handhaving, kreeg echter gedaan dat de proef voorlopig wordt uitgesteld. Hij wil eerst goede afspraken maken met bewoners in het centrum en de horeca. Sijbom: „Er moet een goed evenwicht zijn tussen prettig wonen in het centrum en uitgaan. Bij alles wat we afspreken wil ik steeds weer in gesprek met de bewoners.”

Overleg
De motie van de VVD was ingegeven door geluiden vanuit de horeca. Wat Heegen, en de meerderheid van de raad, niet wist was dat burgemeester Sijbom al sinds februari in overleg is met diezelfde horeca. Acht maanden geleden was er sprake van een sterke toename aan overlast. Buurtbewoners klaagden keer op keer over geluidsoverlast door het uitgaanspubliek.

Twee uur
Sijbom: „Het tijdstip van twee uur heeft tot dusverre niet geleid tot relletjes, wel tot geluidsoverlast. En niemand kan mij garanderen dat je die overlast niet hebt als je de openingstijden vrij laat. Geef me ruimte tot verder onderzoek, dan kunnen we alsnog kijken of de proef door moet gaan.” Die vrijheid kreeg Sijbom.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (36%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (58%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (7%)
605 stemmen