Volledig scherm
Ook afgelopen jaar werden de vrijwilligersprijzen in Losser uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. © Frans Nikkels

Gemeente Losser op zoek naar vrijwilliger aller vrijwilligers

LOSSER - Wie wint in Losser de vrijwilligersprijs? Inwoners of organisaties kunnen personen, groepen, organisaties voordragen. Aanmeldingsformulieren moeten voor 13 december binnen zijn bij gemeente.

Lossernaren kunnen de komende weken kandidaten voordragen voor de vrijwilligersprijs. Dat kan een persoon zijn, een groep of een vrijwilligersorganisatie. De gemeente zoekt voor de vrijwilligersprijs niet zomaar een vrijwilliger, blijkt uit het persbericht. Nee, Losser gaat op zoek naar dé vrijwilliger. En dat is ‘Iemand die met kop en schouders boven de andere vrijwilligers uitsteekt’, aldus een van de criteria.

Positieve bijdrage

Hij of zij moet verder een positieve bijdrage aan de Losserse samenleving leveren, een verandering in gang hebben gezet in een organisatie of de gemeente en een vernieuwend bezig zijn binnen het vrijwilligerswerk. En dat is nog niet alles. De individuele kandidaat moet bovendien al lange vrijwilligerswerk doen bij een of meerdere organisaties, een voorbeeldfunctie voor anderen zijn, een belangrijke rol hebben gespeeld bij het slagen van een project of activiteit, de saamhorigheid bevorderen en mensen met elkaar in contact brengen. De gemeente benadrukt dat genomineerden niet aan alle criteria hoeven te voldoen.

Inspirerend en motiverend

Dat laatste geldt eveneens voor groepen vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Zij moeten verder hun ‘inspirerende en motiverende’ vrijwilligerswerk in het gebied van de gemeente Losser doen. Bepalend is tevens hoe een vrijwilligersgroep omgaat met mensen, materialen en middelen. Voor organisaties speelt mee in hoeverre zij kunnen steunen op ‘een professioneel apparaat’.

Aanmelden

De aanmelding van kandidaten kan op een speciaal formulier dat verkrijgbaar is bij de receptie van  ’t Lossers Hoes of digitaal via k.suthof@losser.nl. De formulieren moeten voor 13 december binnen zijn.

Een vijfkoppige jury buigt zich over de nominaties en bepaalt wie de winnaars zijn. De vrijwilligersprijs wordt uitgereikt op tijdens gemeentelijke nieuwjaarsreceptie op 7 januari.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1285 stemmen