De Lutte - Grote brand bij auto Wessel waar vooral de sloopauto's en autobranden voor veel rookontwikkeling zorgen. Inzet drone met piloot door de brandweer
editie alle           Foto  Carlo ter Ellen   DPG  Media   CTE20200523
Volledig scherm
De Lutte - Grote brand bij auto Wessel waar vooral de sloopauto's en autobranden voor veel rookontwikkeling zorgen. Inzet drone met piloot door de brandweer editie alle Foto Carlo ter Ellen DPG Media CTE20200523 © Carlo ter Ellen DTCT

Getroffen autobedrijf De Lutte dankt de brandweer: ‘Hartverwarmend’

DE LUTTE Het zaterdag door brand getroffen Autobedrijf Wessel in De Lutte bedankt via social media de brandweer en anderen die de familie Wessel hebben geholpen. 

„We willen alle brandweerkorpsen - in het bijzonder Brandweer De Lutte - maar ook alle dorpsbewoners, vrienden, familie en bekenden, die ons op allerlei manieren hebben geholpen heel erg bedanken voor hun inzet, aangeboden hulp en medeleven. Voor de hele familie is dit hartverwarmend.”

Onderhoudswerkzaamheden oorzaak

Het bedrijf legt uit dat de brand is ontstaan door onderhoudswerkzaamheden aan de autopers op het demontageterrein.

 „De geweldige inzet van ca. 130 brandweerlieden uit de hele regio, een goede afscheidingswand naar onze buren toe en een relatief gunstige wind hebben grotere schade voorkomen”, aldus Autobedrijf Wessel, dat maandag weer geopend is voor verkoop en service in de werkplaats. Deze delen van het bedrijf zijn gespaard gebleven. 

Vuil bluswater naar zuivering

Bij de brand zijn ‘grote hoeveelheden bluswater’ gebruikt, meldt Brandweer Twente.” Dit wordt via de riolering afgevoerd naar de rioolwaterzuivering in Oldenzaal. „Daar wordt het vieze water met hulp van miljarden bacteriën weer schoon gemaakt.” De brandweer verwacht ondanks het vele gebruikte water geen problemen. „Ook is er geen bluswater in nabij gelegen beken of sloten in De Lutte  gekomen.”

Oldenzaal e.o.