Volledig scherm

Goede doelen in Losser varen wel bij Ferdi de Boer

LOSSER - Zo'n vijftig Lossernaren gaan de komende dagen de lucht in per ballon en vliegtuigje dankzij dorpsgenoot Ferdi de Boer. Hij heeft de trips georganiseerd en betaald van de opbrengst van het oud ijzer dat hij sinds een jaar of zes inzamelt.

Het oud ijzer dat Lossernaren achterlaten in de grote container die staat opgesteld aan de Nijverheidsstraat, brengen De Boer en zijn medewerker Marcel Bagchus naar een oud ijzer bedrijf in Enschede. De opbrengst daarvan spenderen de twee aan goede doelen, het liefst voor senioren of zieke mensen. Onder meer de Voedselbank, De Zonnebloem, het jaarlijkse Kerstconcert, De LosserHof en verzorgingshuis st Maarten Stede profiteren van de inspanningen van De Boer en Bagchus.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.