Volledig scherm
Groei & Bloei houdt zondag 16 september een nieuwe Groen Zondag op cultuurpark Erve Kraesgenberg. © PR

Groene Zondag op Erve
Kraesgenberg in Losser

LOSSER - Voor de dertiende keer tekent de afdeling Enschede-Losser van Groei & Bloei op 16 september voor de organisatie van een nieuwe Groene Zondag op Erve Kraesgenberg. Net als voorgaande jaren staat deze markt op het cultuurpark aan de Bookholtlaan in het teken van planten, tuinen en tuinieren.

Aan het eind van de zomer en net voor het begin van de herfst staat deze Groene Zondag steevast op de lokale evenementenkalender. Op de plantenbeurs zijn planten te koop, die over zijn of speciaal zijn gekweekt voor de Groene Zondag. , en bezoekers kunnen met vragen over hun tuin of hun planten terecht bij de ‘plantendokter’. 

Bakspieker

Enkele kraamhouders verkopen wat ze het afgelopen jaar hebben gemaakt of verzameld. Het aanbod daarbij varieert van voederhuisjes, jam en nestkastjes tot cadeau-artikelen, gebloemde tassen en jasjes, honing en kaasjes, houten speelgoed, glas-in-lood en nog veel meer. Eveneens van de partij zijn de bonsai- en de hostavereniging, een imker, korf- en strovlechter en de bakkers van Erve Kraesgenberg, die in de bakspieker aan de slag gaan. Voor een muzikale noot zorgen de deelnemers die met zelfgemaakte kistdraaiorgels naar Losser komen. De jongdierendag van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging en een expositie van ‘Noald en Droad’ (merklappen en borduurwerken) maken het programma compleet. 

Het evenement duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.enschede.groei.nl

Oldenzaal e.o.