Hanjo Heideman
Volledig scherm
PREMIUM
Hanjo Heideman © Reinier van Willigen

Hanjo Heideman is de enige Tukker op het olympische ijs: ‘Ook voor mij het hoogst haalbare’

Noem een ijsbaan waar ook ter wereld en de kans is groot dat Hanjo Heideman er al eens was. Peking staat nog niet op het lijstje, maar daar komt volgende maand verandering in. De 64-jarige inwoner van Losser maakt in de Chinese stad zijn olympisch debuut als hoofdscheidsrechter tijdens het schaatstoernooi van de vrouwen. 

 1. Verdwijnt het Bevrijdingsgevoel van 5 mei stiekem in Noordoost-Twente en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?
  PREMIUM
  Nieuwsupdate

  Verdwijnt het Bevrij­dings­ge­voel van 5 mei stiekem in Noord­oost-Twen­te en welk lot hangt vv Oldenzaal boven het hoofd?

  OLDENZAAL - Lijkt dat maar zo of verliest de Nationale Bevrijdingsdag in Noordoost-Twente steeds meer aan betekenis? Gelet op de wijze waarop 5 mei dit jaar vrijwel geruisloos voorbij ging aan Oldenzaal, Losser en Dinkelland zou je het bijna gaan denken. Natuurlijk, de nationale driekleur wapperde op tal van plekken, maar daar bleef het ook zo’n beetje bij. Wat verder opviel deze week: de bliksemtrip van De Avonturier naar Oekraïne, de onzekerheid over het voortbestaan van vv Oldenzaal en de sportieve ambities in Losser.
 2. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 3. LTO-voorman Harold Zoet: ‘Ernstig dat boeren zich als crimineel voelen weggezet’
  PREMIUM

  L­TO-voor­man Harold Zoet: ‘Ernstig dat boeren zich als crimineel voelen weggezet’

  Het vertrouwen tussen boeren en overheid was al broos en sinds de ‘stikstofbrief’ van minister Van der Wal is het er niet beter op geworden. Belangengroepen eisen dat onteigening van bedrijven van tafel gaat. Boeren voelen zich weggezet als criminelen. Ponyfokker Harold Zoet uit Wezep, sinds een jaar bestuursvoorzitter van LTO-Noord, deelt hun zorgen. ,,We moeten haalbare doelen stellen.’’

Oldenzaal e.o.