Volledig scherm
Voorzitter Stephan Bosch van de Hellehondsdagen bij de grote feesttent in De Lutte. © Robin Hilberink

Hellehondsdagen in De Lutte: feest voor en door dorp

DE LUTTE - Als het motto 'voor en door het dorp' op één dorpsfeest van toepassing is, is dat op de Hellehondsdagen in De Lutte. Komend weekeinde staat er weer een flinke rits aan activiteiten op het programma.

De Lutte viert voor de 41ste keer de Hellehondsdagen. De samenwerking tussen de stichting Hellehondsdagen, de verengingen en de overige inwoners maakt dit mogelijk. "Onze kracht is ook dat we steeds vernieuwen", zegt voorzitter Stephan Bosch van het bestuur van de stichting Hellehondsdagen. "Dit jaar hebben we Proef en Geniet met foodtrucks uitgebreid naar de zaterdagavond met als bedoeling dat de Lutternaren daar gezamenlijk komen eten."

Programma

De Hellehondsdagen beginnen morgen met onder meer beachvolleybal, de mountainbiketocht en een feestavond. Zaterdag is er een kinderprogramma, zeskamp en 's avonds de vernieuwde Dorpsloop. Zondag is er onder meer een kofferbakverkoop, Proef en Geniet, beachvolleybal en de grote veiling. Gedurende alle dagen draait de kermis en is er een feestavond in de grote tent.

Oldenzaal e.o.