Volledig scherm
Henk en Annie Westerhof-Wensink: 60 jaar getrouwd. © Annina Romita

Henk en Annie uit Losser 60 jaar getrouwd: ‘Je bent jong en je wilt wat’

LOSSER - Ze hebben elkaar nota bene op een bruiloft leren kennen. Toch duurde het daarna nog twee jaar voordat Henk Westerhof (85) en Annie Westerhof-Wensink (84) uit Losser officieel verkering kregen. Donderdag vierde het jubilerende echtpaar hun 60-jarig huwelijk.

Waarom ze niet al de eerste keer voor haar man viel? „Ik vond mezelf nog veel te jong en het leven nog veel te mooi”, zegt Annie Westerhof lachend. „Je bent jong en je wilt wat, hé?” Toen ze elkaar later in een danscafé in Oldenzaal opnieuw ontmoetten, sloeg de vonk over. Na een middagje fietsen wisten de twee het zeker: dit wordt wel wat.

Kleinkinderen 

Na vier jaar verkering besloten Henk en Annie hun liefde te bezegelen met een huwelijk. De bruiloft werd in Denekamp gehouden, de plaats waar Henk oorspronkelijk vandaan komt. Voor de liefde verhuisde hij naar Losser. Het stel kreeg twee kinderen en twee kleinkinderen. „Die wonen naast ons”, vertelt Annie. „Heel gezellig.”

’Praten is belangrijk’

Ze is de 80 inmiddels ruimschoots gepasseerd, maar de Losserse is nog dagelijks heel actief. Naast dat ze lid is van de ouderenbond, fietst en wandelt Annie ook graag en is ze gek op haar kippen. Bij Henk zit jagen echt in zijn bloed. „We zijn allebei geen mensen die je op een stoel moet neerzetten”, laat Annie weten. „Zolang het nog kan, zijn we graag in de weer.” Op de vraag wat ze zo leuk vindt aan haar man, begint ze te lachen. „We hebben altijd heel goed met elkaar kunnen praten en deden daarnaast ook veel onze eigen dingen. Kijk, een huwelijk gaat echt niet altijd over rozen, je moet er samen iets van maken.”

  1. Vroemmm, Losser toont lef met  eigen Formule 1 Dag
    PREMIUM
    Column

    Vroemmm, Losser toont lef met eigen Formule 1 Dag

    Sterke zet van de Losserse ondernemers, om begin mei aan te haken bij de terugkeer van het Formule 1-circus in Nederland. Op het moment dat Max Verstappen en al zijn collega’s in de kwalificatieraces tussen de duinen van Zandvoort proberen zo’n gunstig mogelijke startpositie te krijgen voor de race van de volgende dag, staat ook het centrum van het Dinkeldorp in het teken van de Tarzanbocht, pitsstops en rondetijden.

Oldenzaal e.o.