Volledig scherm
PREMIUM
Op de hoek van de Dr. Frederiksstraat en de Gronausestraat mag een woning gebouwd worden, ondanks de stankcirkel van tegenovergelegen slachterij Luijerink. © Carlo ter Ellen DTCT

Henny Bouwma over meest besproken plek in Losser: ‘Ik heb hier in principe niets mee te maken’

Het is misschien wel één van de meest besproken plekken in Losser: de kavel van het vroegere café De Vereniging. Lossernaar Henny Bouwma zou er een villa willen bouwen die mogelijk ten koste gaat van de bedrijfsvoering van de tegenovergelegen slachterij Luijerink. Maar hoe zit het nou precies? Henny Bouwma doet zijn verhaal.

Lang hield Henny Bouwma zich stil over de ontwikkelingen op de hoek van de Dr. Frederiksstraat en de Gronausestraat in Losser. Maar door de negatieve reacties die de laatste tijd vooral via sociale media worden geuit, voelt hij zich nu genoodzaakt om toch een boekje open te doen. „Ik heb lang niets gezegd, omdat dit in principe een kwestie is tussen de gemeente en Luijerink. Daar heb ik niets mee te maken, ik ben al twee jaar niet meer in beeld geweest. Maar mijn naam wordt wel telkens genoemd en op sociale media gaat het los. En daar heb ik, maar vooral mijn familie ook last van. Moet ik me dan maar stilhouden?”

Oldenzaal e.o.