Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Historisch tramstel Overdinkelse boer gewild

OVERDINKEL - Enige nog overgebleven tramwagen, die meer dan honderd jaar geleden dagelijkse ritjes maakte in Enschede, kan bewaard blijven voor nageslacht. Overdinkelse boer, eigenaar van de tram, mag op de plek van tramwagen een zomerhuisje bouwen voor recreatief gebruik

Joop Olde Heuvel, eigenaar van de Wilhelminahoeve in Overdinkel, is al jaren in de slag met de gemeente Losser en de provincie. Hij wil de tramwagen wel afstaan, maar daarvoor in de plaats wil hij een zomerhuisje kunnen bouwen. Tot voor kort weigerde met name de provincie daar mee in te stemmen. Nu ligt er een akkoord waarbij Olde Heuvel een huisje mag bouwen met een inhoud van 250 m3.

Enschede

Olde Heuvel blij, maar ook de gemeente Enschede. Die gaat nu naarstig op zoek naar mogelijkheden om de tram - na een grondige renovatie weer in Enschede te krijgen. Dat wordt moeilijk omdat Olde Heuvel al een principeakkoord heeft heeft met de Stichting Tramweg, dat oude tramstellen opknapt. Enschede hoopt de stichting toch over te kunnen het tramstel te stallen in de stad waar hij 25 jaar heeft gereden. Van 1908 tot 1933 werd het straatbeeld bepaald door de elektrische trams.

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (11%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1286 stemmen