Volledig scherm
De Losserse horeca wil verruiming van de sluitingstijden. © Christian van der Meij

Horeca Losser wil snel verruiming sluittijden

LOSSER - De vier café’s in het centrum van Losser willen snel duidelijkheid van de gemeente over de sluitingstijden. Op dit moment is de sluitingstijd vastgesteld op 02.00 uur en dat wordt ook gecontroleerd door de politie. De horeca wil langer open zijn en ziet het liefst dat de sluitingstijden er helemaal afgaan zoals in enkele omliggende gemeenten. „Nu we om 2.00 uur moeten sluiten kost ons dat een flinke omzet”, aldus Marco Padberg, voorzitter van Dinkeldal Horeca, de plaatselijke afdeling van Horeca Nederland.

„We moeten nu om 02.00 uur het café leeg hebben”, zegt Padberg. „Juist het moment waarop onze café’s nog flink vol zitten. Bovendien stoot het potentiële klanten af die na afloop van een feestje nog een afzakkertje bij ons willen pakken. Die gaan naar huis omdat ze weten dat we toch om 02.00 uur dicht zijn.”

Burgemeester Michael Sijbom laat zich echter niet opjagen. „De klachten uit de buurt waren algemeen en serieus, vandaar dat ik heb bepaald dat de café’s volgens afspraak weer om 2.00 uur moeten sluiten. Voordat we de openingstijden eventueel verruimen wil ik eerst goede afspraken maken. Dat moet zorgvuldig gebeuren en daar zijn we nu mee bezig.”

Oldenzaal e.o.