Volledig scherm

In beeld | Duizenden bezoekers op vierde Oldtimershow Losser

LOSSER - De vierde Oldtimershow Losser, traditiegetrouw gehouden op terrein De Werklust trok zondag circa 6.700 bezoekers naar het terrein van steenfabriek De Werklust. Op Vaderdag is het voor de liefhebbers van oude krachtpatsers genieten geblazen. 'Vroeger was het echt behelpen.'

Voor Aart van Wijngaarden uit Gronau deze Vaderdag geen sokken, overhemd of stropdas cadeau. Zijn vrouw Herma trakteerde hem op een bezoekje aan de jaarlijkse Oldtimershow in Losser. Haar man ontdekte er een oude Lanz Bulldog, het merk dat zijn opa ooit ook had .„Toen ik in de vakantie bij hem was, heb er ik wel eens op gereden. Het was zijn eerste tractor. Leuk spul, maar lastig te bedienen. De combinatie van wat er vandaag allemaal te zien is, maakt deze show zo leuk. Geen it of elektronica, het is allemaal nog te bevatten wat er gebeurt.”

Druk
Na wat regendruppels in de ochtenduren wrijft de Stichting Oldtimershow Losser zich ’s middags tevreden in de handen. De vierde editie van dit evenement trekt duizenden bezoekers naar De Steenlust. „Vorig jaar hadden we enorm slecht weer. Maar vandaag hebben we meer bezoekers dan verwacht. Je ziet ook dat de droogloods, die ongeveer vier meter breed is, continu is gevuld met bezoekers. Overal is wel wat te doen. Het is ook meer een familiedag”, stelt Marco Bergsma van de organisatie vast.

Klassieke T-Ford
Circa 350 deelnemers hebben zich aangemeld. Dat zijn er heel wat, benadrukt Bergsma. „Als je ze alle 350 achter elkaar zou zetten, sta je midden in Oldenzaal.” Zelf is hij de trotse eigenaar van onder meer een antieke T-Ford, twee John Deere’s, een Fiat- en een Iva-trekker. „Als je bedenkt wat die oude T-Ford allemaal heeft meegemaakt. Beide wereldoorlogen bijvoorbeeld. En de Fiatjes die hier staan, daar gingen de mensen vroeger mee naar Italië. Het verschil met vroeger is enorm. Alles is tien keer verdubbeld. Vroeger was het echt nog behelpen.”

Zie hier nog meer foto's die zijn gemaakt op het evenement.

Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm

Foto's: Emiel Muijderman

Volledig scherm
De Oldtimershow Losser viel ook in de smaak bij jonge tractor-liefhebbers. © Emiel Muijderman

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
1051 stemmen