Volledig scherm

In beeld | Losser neemt met lach en een traan afscheid van Martinuskerk

LOSSER - Met een goedbezochte viering is zondagmorgen afscheid genomen van de Martinuskerk aan het Pastoor Drieverplein in Losser. Met ingang van komende zondag gaat deze geloofsgemeenschap samen met die van de lokale Maria Geboortekerk verder onder de naam Katholiek Losser.

De afscheidsviering onder het grote kruis werd voorgegaan door pastoor André Monninkhof, pastor Willy Rekveld, Carla Berbée, Frank de Heus en Ans te Lintelo. De zang kwam van PKM, Vivace en het dameskoor Maria Geboorte.

Verhuizing kerkelijke attributen
Alle bezoekers kregen een boekje aangeboden van Historische Kring Losser, waarin de historie van de kerk staat beschreven. Een aantal kerkelijke attributen, waaraan de geloofsgemeenschap grote emotionele en spirituele waarde hecht, werd aan het eind van de viering door misdienaars en acolieten naar buiten gedragen en vervolgens met de auto naar de Maria Geboortekerk vervoerd. In deze kerk gaan beide geloofsgemeenschappen samen verder onder de naam Katholiek Losser.

Hieronder vindt u meer beelden van de allerlaatste viering in de Martinuskerk. Gebruikt u de Tubantia-app? Klik dan hier om alle foto's te zien.Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Volledig scherm
Veel emoties zondagmorgen tijdens de viering waarmee afscheid werd genomen van de Martinuskerk in Losser. © Reinier van Willigen.

Oldenzaal e.o.