Volledig scherm
Annet en Marc ten Velde leveren kippen, waarvan het vlees wordt verwerkt in een een nieuwe salade van Johma. © Emiel Muijderman

Johma steeds meer 'oet Twente' met kippenvlees uit Albergen

LOSSER - Op de saladekuipjes van Johma staat de slogan al een paar jaar: oet Twente. Maar nu geldt de kreet voor het eerst ook voor de inhoud van een Johmakuipje. De saladebereider uit Losser gebruikt voor een nieuwe salade vlees van kippen van De Veldhoeve, het pluimveebedrijf van Annet en Marc ten Velde in Albergen.

Hun kippen scharrelen in grote schuren en krijgen in vergelijking tot 'plofkippen' meer ruimte en tijd om te groeien. Het bedrijf voert dan ook het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming.

Naamsbekendheid
De Veldhoeve staat prominent vermeld op de boerenkipsalade. "Mooi voor onze naamsbekendheid. Dat een bedrijf met een A-merk ervoor kiest rechtstreeks kip te betrekken van een boer uit de regio is heel bijzonder", aldus de Ten Velde's, die een paar jaar geleden met hun bedrijf het roer omgooiden. Ze houden nog vele tienduizenden kippen maar het aantal is aanzienlijk minder dan in het verleden. “Ook geven we plantaardig voer met 70 procent graan en krijgen onze kippen geen antibiotica."

Superenthousiast stel
Bij de zoektocht naar een diervriendelijker alternatief voor de plofkip kwam Johma uit bij de Ten Velde's. "Een superenthousiast stel met een heel mooi bedrijf", zegt marketingdirecteur Karin Bronsvoort. Ze passen in het beeld dat van Twente bestaat, stelt ze vast. Sinds een paar jaar verbindt Johma zich in campagnes met de slogan 'oet Twente' echt aan deze streek.

Herkomst
Met de nieuwe salade van de kip uit Albergen speelt het bedrijf ook in op de wens van de consument die wil weten waar zijn eten vandaan komt. Johma wil meer producten van Twentse bodem gebruiken. Algemeen directeur Thomas van Hemert: "Het kan niet met al onze salades, want ik heb helaas in de Dinkel nog geen tonijn ontdekt. Bovendien maken we een product voor de massa en moet je ook qua prijs aantrekkelijk zijn."

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1948 stemmen