Johma vangt Zilveren Haring

DE LUTTE - Het bedrijf verwerkt in haar salades diverse soorten vis. De ‘Zilveren Haring 2014’ hoort daar niet bij. Johma (Losser) kreeg woensdag deze jaarlijkse promotieprijs bij de Twentse Haring Primeur.

'Oet Twente'
Op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte reikte voorzitter Henk Kesler van het Twents Haringcomité de onderscheiding uit. Hij prees Johma als een bedrijf ‘ Oet Twente’ dat nadrukkelijk de gastvrijheid en schoonheid van de regio toont in haar marketing. ‘Johma levert een belangrijke bijdrage aan de innovatieve kracht en economische ontwikkeling van Twente’.

Genomineerden
Dit jaar waren drie oostelijke bedrijven (Bolletje, De Zuivelhoeve en Johma) genomineerd voor de ‘Zilveren Haring’. Bezoekers van de haringparty mochten hun stem uitbrengen. Eerdere winnaars van de prijs waren o.a. Herman Finkers, prof. Dave Blank, prof. dr. Anne van der Meiden, FC Twente en -vorig jaar - de vijf samenwerkende Twentse Topsportevenementen.

Commissaris van de Koning
De Overijsselse Commissaris van de Koning, mevrouw Ank Bijleveld-Schouten, mocht als eerste de in Twente aangevoerde nieuwe haring proeven.

Oldenzaal e.o.