Volledig scherm
Overdinkel - Ondernemer Jos in het Veld die alleen nog maar vrijwilligerswerk doet. Bij zijn vijver waar die soms een uur zit om te genieten van alle dieren die hier lopen of zwemmen. editie OL Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20170801 © Carlo ter Ellen DTCT

Jos in het Veld: Een wereldverbeteraar in het klein

OVERDINKEL - Jos in het Veld (59) is (voorlopig) ondernemer af, maar stil zitten is er niet bij. Het CDA-raadslid, die samen met zijn vrouw Jeanette diverse winkels heeft gehad, heeft onlangs zijn laatste zijn laatste zaak Laser Decoratie Twente verkocht. „Voor een prijs die ik mijn hoofd had. Die was reëel en die moet dan ook worden betaald.”

Hij is nu thuis, maar zijn levensstijl verandert hij nog niet. Om kwart voor zeven gaat nog iedere ochtend de wekker af. „Lekker rustig beginnen aan de dag. Is me altijd goed bevallen. Krantje lezen, kop thee en dan maar eens kijken wat de dag brengt.”

Meer tijd

Hij heeft als vrijwilliger nog genoeg om handen. Als voorzitter van de Voedselbank, als bestuurslid van de Overdinkelse Ondernemers Vereniging en als raadslid van het CDA. Hij was tot voor een jaar  fractievoorzitter van de christelijke partij. „Maar ik liep vast. Daarom was ik blij dat Ellen Visschedijk het van me over wilde nemen. Ook al heb ik nu meer tijd, in die situatie hoeven we niets te veranderen. We hebben regelmatig contact. Als Ellen belt en mijn vrouw neemt op zegt ze 'je tweede vrouw is aan de telefoon'. We stemmen alles goed af. Dit gaat prima zo”

In de zaterdageditie van Dagblad Tubantia een uitgebreid portret van Joos in het Veld.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.