Volledig scherm
De voormalige Aloysiusschool in Losser. Dergelijke gebouwen moet je behouden vindt Hospers. „Bij sloop, sloop je namelijk ook herinneringen.” Losser voormalige Aloysiusschool aan Kerkstraat in Losser, tegenover gemeentehuis editie OL Foto Carlo ter Ellen DTCT CTE20161013 © Carlo ter Ellen DTCT

Kastanjes Kerkstraat Losser moeten toch gekapt worden

LOSSER - Vijf van de zes kastanjes langs de Kerkstraat in Losser tegenover de voormalige Aloysiusschool, worden gekapt. Uit onderzoek is gebleken dat de bomen te ziek zijn om nog behandeld te worden. 

Een van de vijf bomen wordt dit najaar al gekapt. De andere bomen ondergaan nog een behandeling waardoor ze nog even kunnen blijven staan. Binnen drie jaar worden die bomen gekapt.

De gemeente wil ter vervaging zes nieuwe forse bomen met een stammaat van zo'n 40 centimeter weer terugplaatsen, zo heeft het college besloten.

De zes kastanjes zijn beeldbepalend. In Losser zijn veel mensen tegen de kap van de bomen. Daarvoor is zelfs een handtekeningenactie gehouden. Uit recent onderzoek is echter gebleken dat de bomen lijden aan de kastanjebloedingsziekte. Ook is er schimmel aangetroffen. 

Oldenzaal e.o.