Volledig scherm
Als enige basisschool in de gemeente Losser mag KBS De Verrekijker zich nu officieel 'Gezonde School' noemen. © Lars Smook

KBS De Verrekijker ‘Gezonde School’ in Losser

LOSSER - KBS De Verrekijker is de eerste basisschool in de gemeente Losser die zich officieel een 'Gezonde School' mag noemen. Door het themacertificaat ‘Welbevinden en sociale veiligheid’ binnen te halen, kreeg de school dit bijzondere vignet toegekend. Gezonde scholen werken structureel aan het verbeteren van de gezondheid van hun leerlingen en medewerkers.

Edith Eusterbrock, directeur van De Verrekijker, is trots op de toekenning van het vignet: „Vanaf 29 augustus hangt op de gevel van onze school het logo ‘Gezonde School’. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat De Verrekijker een gezonde school is!” Op de eerste schooldag (maandag 29 augustus) zal een plaquette worden onthuld door wethouder Joop Hassink.

Het vignet ‘Gezonde School’ is een initiatief van diverse landelijke gezondheidsorganisaties. De achterliggende gedachte is dat een gezonde school bijdraagt aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl.
In de school aan de Jan Jansstraat wordt al langer gewerkt vanuit vier gedragswaarden: respect, verantwoordelijkheid, veiligheid en zorgzaamheid. In combinatie met een pestprotocol en duidelijke gedragsregels probeert het team een zo veilig mogelijke schoolomgeving te creëren.

Oldenzaal e.o.