Expeditie Robinson, Kim Kotter
Volledig scherm
Expeditie Robinson, Kim Kotter © Instagram

Kim Kötter zei in eerste instantie ‘nee’ tegen Expeditie Robinson

Kim Kötter schittert in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Het Twentse model moest lang nadenken voordat ze toezegde mee te doen aan het programma. Sterker nog: in eerste instantie zei ze ‘nee’ toen ze werd gevraagd.

Op het moment dat het productieteam van Expeditie Robinson voor het eerst bij de Losserse aanklopte was ze net bevallen van zoontje Youp. “Dus toen heb ik nee gezegd”, zegt Kötter in gesprek met 1Twente. “Ik zat met twee kinderen thuis en gaf nog borstvoeding. Bel over een half jaar maar eens terug, heb ik toen gezegd. Daar hebben ze zich aan gehouden.”

Maar ook bij het tweede telefoontje hapte Kötter niet direct toe. Ze wilde erover nadenken. Er volgde een gesprek met de programmamakers. Daarin besloot het model toch toe te geven. “Bijna heel Nederland wil aan dit programma meedoen. Ik word ervoor gevraagd en zou dan nee zeggen? Ik vond dat ik dat niet kon maken. Bovendien zag ik het als een mooie kans om te zien hoe ik me zou houden in zo’n psychologisch spel. Vooraf had ik verwacht dat het niet bij me zou passen, maar toen ik er eenmaal zat vond ik het zo leuk dat ik me afvroeg waarom ik dit niet eerder heb gedaan.”

Het hele interview met Kim Kötter van 1Twente is hieronder te beluisteren.

Oldenzaal e.o.