Volledig scherm
Burgemeester mevrouw Cia Kroon reikte zaterdag de lintjes uit aan (vanaf links) Bennie Nijhof, Andries Kuperus en Jack Scholtens . © Emiel Muijderman

Koninklijke hulde voor drie vrijwilligers van Historische Kring Losser

OVERDINKEL - Tijdens de receptie ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum van de Stichting Historische Kring Losser, hebben drie vrijwilligers een koninklijke onderscheiding gekregen. 

Andries Kuperus, Bennie Nijhof en Jack Scholtens werden zaterdagmiddag tot hun grote verrassing  benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Andries Kuperus heeft sinds 2007 de fotocollectie gedigitaliseerd, bewerkt en ingekleurd. Hij verzorgt ook de opmaak van het kwartaaltijdschrift ‘Oet Dorp en Marke’ en de boekuitgaven. 

Overdinkel

Bennie Nijhof is sinds 2005 lid van de Historische Kring. Vanaf 2007 maakt hij deel uit van het bestuur waarin hij de belangen van het kerkdorp Overdinkel behartigt en documentatie hierover verzamelt. Jack Scholtens is in 2009 in het bestuur van gekomen. Hij is redactielid van het tijdschrift ’Oet Dorp en Marke’ en verzorgt de opmaak van dit tijdschrift en de andere boekuitgaven. In 2013 is hij gestart met het digitaliseren van een grote collectie bidprentjes.

Kuperus, Nijhof en Scholtens kregen de versierselen zaterdag opgespeld door de Losserse burgemeester Cia Kroon. De receptie werd gehouden in ’t Trefhuus in Overdinkel. 

Oldenzaal e.o.

Poll

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

Bouwplannen voor dure appartementen in Losser en Oldenzaal sneuvelen

  • Begrijpelijk, dit soort prijzen zijn veel te hoog (68%)
  • Jammer, daardoor krijg je minder variatie in het woningaanbod (10%)
  • Geef mij maar een goedkopere woning in een buitenwijk (21%)
1931 stemmen