Volledig scherm
Elektrisch tanken © Emiel Muijderman

Laadpalen voor elektrische auto's in Losser

LOSSER - In de gemeente Losser komen veertien openbare laadpalen voor elektrische auto's.

De palen worden naar verwachting begin 2018 geplaatst. Waar ze precies komen is nog niet bekend. De gemeente Losser lift bij de aanbesteding me met de provincie Overijssel die namens een aantal gemeenten de komst van de laadpalen regelt.

Losser verwacht dat de laadpalen tegen regulier tarief gebruikt gaan worden door Lossernaren, bezoekers van het dorp en toeristen.

Losser gaat ook over op GTL-diesel voor haar dienstwagenpark. Deze diesel is weliswaar duurder dan reguliere diesel maar is schoner, reukloos en beter voor de auto's.  De Losserse dienstauto's rijden jaarlijks zo'n 88.000 kilometers.

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.