Volledig scherm
Bokk'n en Bloazen in Losser FOTO REINIER VAN WILLIGEN © Reinier van Willigen

Laatste editie van Bokk'n en Bloaz'n Losser

LOSSER - Bij grand café Smit in Losser vindt zondag de vijftiende en laatste editie plaats van het Bokk’n en Bloaz'n kapellenfestival.

Organisator De Skoemzoegers is er weer in geslaagd blaaskapellen uit het hele land te strikken voor de middag. De belangstelling is met 14 kapellen waaronder een groot aantal oud-winnaars,  zelfs zo groot dat De Skoemzoegers heeft besloten dit keer geen Losserse kapellen mee te laten doen. 

Ondanks de grote belangstelling stopt de organisatie met het jaarlijkse feestje waarbij behalve de muziek ook bokbier centraal staat. Het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging, verklaart voorzitter Johan de Vries van De Skoemzoegers in een toelichting deze moeilijke beslissing. „Het is zeker de bedoeling met een nieuw feest weer een vaste plek te veroveren op de Losserse feestagenda”, aldus de voorzitter. Begin volgend jaar wil de Losserse blaaskapel de plannen voor het nieuwe feest uit de doeken doen. 

Bokk'n en Bloaz'n begint zondag om 13.15 uur en gaat door tot de prijsuitreiking rond 20.30 uur. De entree is gratis. De Skoemzoeger speelt een set in de pauze.

Oldenzaal e.o.