Volledig scherm
© Dennis Nengerman/News United

Let (60) aangehouden na dodelijk ongeval op A1 bij De Lutte

112DE LUTTE - Een Poolse automobilist is vrijdagnacht om het leven gekomen bij een ernstig auto-ongeluk op de A1 bij De Lutte. Volgens getuigen knalde de auto tegen een vrachtwagen. 

De vrachtwagen zou zonder lichten hebben gereden en slingerde bovendien met een snelheid van 60 kilometer per uur over de snelweg. Na het ongeval is de bestuurder van de vrachtwagen doorgereden. Dankzij een tip van de Duitse politie konden agenten op de Bentheimerstraat een 60-jarige man uit Letland aanhouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval.

Onderzoek

De snelweg A1 is ten hoogte van Oldenzaal enkele uren afgesloten geweest voor onderzoek en is om 07:45 uur weer open gegaan. De vrachtwagen is voor onderzoek afgesleept. 

Volledig scherm
© Dennis Nengerman/News United
  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.