Volledig scherm
Een groep basisschoolleerlingen treedt op tijdens de eerste LMF Music Night in het openluchttheater Brilmansdennen. © Christian van der Meij

LMF Music Night in Losser haalt doel niet, maar wil wel vervolg

LOSSER - Dat het beoogde doel - honderd muzikanten van de Losserse muziekverenigingen samen op het podium - net niet werd gehaald, deed zaterdagavond niets af aan het succes van de LMF Music Night in Losser. Als het aan de organisatie ligt, krijgt dit evenement absoluut een vervolg.

Op het moment dat een gerenommeerd muzikant als trompettist Jan Wessels mee wil werken aan de LMF Music Night in Losser, dan doe je toch wel iets goed als organisatie. Voor menig muziekliefhebber in het goed gevulde openluchttheater Brilmansdennen was zijn gastoptreden dan ook het hoogtepunt van de avond.

Grenzen doorbreken
Voor Marijke Bolhaar van de Losserse Muziek Federatie (LMF), één van de grote gangmakers achter de schermen, was het hoogtepunt een heel andere. „Nou gewoon, dat het überhaupt is gelukt allemaal!”. Daarmee doelt ze op haar droom om over de grenzen van alle zes Losserse muziekverenigingen heen een gezamenlijk concert op touw te zetten. Samen met vier werkgroepleden probeerde Bolhaar muzikanten van alle muziekverenigingen samen te brengen in één gelegenheidsorkest. Haar voornaamste doel: uitdragen hoe leuk het is om samen muziek te maken.

Ruim 90 muzikanten
Het streven om meer dan honderd Losserse deelnemers op het podium te krijgen, uiteenlopend van leerlingen tot ervaren muzikanten, lukte net niet. Uiteindelijk werden het er ruim negentig. Dat de honderd niet werden gehaald, had onder meer te maken met concert dat de Plechelmus Harmonie uit De Lutte op hetzelfde moment gaf in de tuin van hotel Bloemenbeek. De delegatie van Concordia was minimaal als gevolg van de eigen jubileumdrukte. Het succes sterkt Marijke Bolhaar en de werkgroep in het voornemen om deze avond een vervolg te geven. „Misschien is het goed dat eens in de drie jaar te doen. We hebben het idee om een enquête te houden onder verenigingen.”

Volledig scherm
© Christian van der Meij

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (41%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (51%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
893 stemmen