De Dorpsloop in De Lutte is niet meer. Minder deelnemers en minder vrijwilligers hebben de loop die meer dan dertig jaar is gehouden in het centrum van De Lutte de das omgedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De Dorpsloop in De Lutte is niet meer. Minder deelnemers en minder vrijwilligers hebben de loop die meer dan dertig jaar is gehouden in het centrum van De Lutte de das omgedaan. © Robin Hilberink

Loopgroep De Lutte moet keuzes maken: Dorpsloop en Gildehaus-Dinkelloop verdwijnen van hardloopagenda

DE LUTTE - Het einde van een mooie traditie: de Dorpsloop in De Lutte houdt na dertig jaar op te bestaan. Minder deelnemers, meer veiligheidsmaatregelen en minder vrijwilligers zijn de oorzaak van het besluit dat de leden van Loopgroep De Lutte met bloedend hart hebben genomen. Ook de Gildehaus-Dinkelloop wordt niet meer gehouden.

 1. Leeftijd mag geen excuus zijn voor egoïstisch gedrag rondom verbouwing van verzorgingshuis in Losser
  PREMIUM
  column

  Leeftijd mag geen excuus zijn voor egoïstisch gedrag rondom verbouwing van verzor­gings­huis in Losser

  Toegegeven, het is niet de meest betrouwbare bron. Maar als ik af mag gaan op Wikipedia behoort de mevrouw uit Losser die een kort geding aanspande tegen de Zorggroep Sint Maarten tot de zogeheten ‘stille generatie’. Geboren in de periode 1931-1940. Trouw aan het gezag (‘oftewel stil') en spaarzaam ingesteld. Als het initiatief voor de gang naar de rechter inderdaad van haarzelf afkomstig is, zou ik daar in dit geval nog iets aan toe willen voegen: egoïstisch.
  Losser