Volledig scherm
De gemeente Losser wil dat de blokhut naast de tennishal wordt gesloopt. © Annina Romita

Losser eist sloop blokhut bij tennisbaan

LOSSER - De gemeente eist dat een illegaal geplaatste blokhot bij tennishal De Lage Esch wordt gesloopt. Eigenaar John van Mook beraadt zich nog op het besluit, maar dreigt in geval van sloop de tennishal ook te sluiten.

De kwestie tussen Van Mook en de gemeente loopt al bijna anderhalf jaar. In januari 2015 stelde hij, naar eigen zeggen de gemeente op de hoogte van zijn plan om voor de hal een houten blokhut te bouwen waar hij partijtjes kon geven voor 20 a 30 personen. Hij wilde weten of hij voor de blokhut een vergunning moest aanvragen. Toen hij na enkele weken nog niets van de gemeente had vernomen liet hij de blokhut al vast plaatsen.

Uitbreiding
„Ik heb iets gedaan wat niet kon”, zegt Van Mook nu. „Maar ik had ook gehoopt dat we dit in alle redelijkheid hadden kunnen kunnen oplossen. Geef me een boete, verhoog de legeskosten zoals ze in Enschede in dit soort gevallen ook doen. Ik kan aantonen dat ik deze uitbreiding nodig heb.

'Ik kan niet anders'
Twee weken geleden kreeg Van Mook al te horen dat er weinig hoop was op een voor hem gunstige afloop. Maandagavond kreeg hij een mail van de gemeente.”Ik moet de uitspraak nog juridisch laten toetsen en ga daarna in overleg met zijn adviseur. Mocht ik de blokhut daadwerkelijk moeten slopen, dan sluit ik na het komende winterseizoen ook de hal. Ik weet dat ik daarmee heel clubs, ook LTC, in de problemen breng. Maar ik kan niet anders.”

Oldenzaal e.o.