Losser houdt subsidie voor verenigingen overeind

LOSSER - Er heerst opluchting bij clubs in Losser nu nieuw subsidiebeleid deels wordt losgelaten. Clubs houden een vergoeding voor eigen leden.

Het had een hete avond voor wethouder Marcel Wildschut kunnen worden. In een bijeenkomst voorafgaande aan de commissie Bestuur en Samenleving, ging hij dinsdagavond de confrontatie aan met alle verenigingen die dreigden de subsidie van een tientje per (jeugd)lid in de komende twee jaar te verliezen. „Maar na vier zinnen wisten we al dat het een hele andere kant op zou gaan”, vertelde Harry Bloemen van het Platform Losser direct na afloop.

Oude stelsel
Bij de in totaal 45 clubs en instanties leefden heel wat vragen. Wildschut haalde echter al snel de kou uit de lucht met zijn mededeling dat het college - met steun van de drie coalitiepartijen Burgerforum, CDA en D66 - had besloten tot een andere aanpak. Het oude stelsel met een tientje voor elk (jeugd)lid blijft nog minimaal twee jaar in stand.

Geen enkele vereniging gaat er in die periode op achteruit. Over de periode daarna kon hij nog geen zekerheid geven. „Maar als de pilot ontzettend goed uitpakt, kan het zo maar zijn dat we met nog meer subsidie komen. Dat moeten we afwachten.”

Prachtige avond toneelclub
Voor amateurtoneelvereniging De Rommelpot was het helemaal een prachtige avond. Zij zouden niet alleen de subsidie voor de Losserse leden verliezen, maar ook nog eens 1.400 euro meer aan huur moeten betalen voor basisschool De Marke. Ook die verhoging is van de baan.

Oldenzaal e.o.