Volledig scherm

Losser in het nauw bij weigeren woonvergunning

DEN HAAG - De gemeente Losser heeft bij de Raad van State niet goed duidelijk kunnen maken waarom ze de bouw van een woning tegenhoudt aan de Beuningerstraat in Beuningen.

Waarom vindt de gemeente Losser het in 2011 geen enkel probleem om elf starterswoningen tussen de school en de pastorie te bouwen en houdt ze nu de bouw van één woning aan de Beuningerstraat tegen.

Formuleringen
Die vraag stelde rechter en staatsraad F. Michiels vrijdag tijdens een rechtszaak een aantal keer in verschillende formuleringen aan de gemeentewoordvoerder van Losser. Die probeerde het verschil uit te leggen, maar kwam er niet helemaal uit.

Plan
“Die elf starterswoningen waren slechts een plan dat niet is uitgevoerd. En die woningen zouden deel uit maken van een herstructurering van zowel de oude timmerwerkplaats van de familie Loman als het naastgelegen horecabedrijf. Nu willen we daar geen woning op het perceel van Loman omdat dat teveel verdichting oplevert,” aldus de gemeentewoordvoerder.

“Maar leveren elf woningen dan geen verdichting op,” vroeg de licht verbaasde staatsraad. De gemeentewoordvoerder hield evenwel vol dat er een groot verschil is.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
859 stemmen