Volledig scherm

Losser moet vaart zetten achter bouwplan in Beuningen

LOSSER - In een door alle partijen gedragen motie wordt het college van B & W in Losser opgedragen haast te maken met bouwplannen in Beuningen. Met name het aanbod van ondernemer Damhuis om grond te verkopen moet serieus genomen worden. Losser heeft onlangs al contact opgenomen met Damhuis die 5000 m2 grond in de aanbieding heeft.

Het appel aan het college werd verwoord in een door het CDA ingediende motie, die door de volledige raad gedragen werd.Eerder ging Losser niet met Damhuis in zee omdat de provincie had aangegeven dat er voor de locatie van Damhuis ‘overwegende bezwaren’ zouden zijn. Die zijn er nu niet meer.
Om die reden wordt het college nu gevraagd de mogelijkheid voor woningbouw op de locatie Damhuis nader uit te werken met een schetsplan en kostenberekening en de resultaten te bespreken met de eigenaar van de grond.
<TH>
Damhuis is door wethouder Hassink gevraagd een schetstekening te maken, die vervolgens door een planeconoom wordt door berekend. De wens van het CDA om voor 1 november een gewijzigd bestemmingsplan te hebben, acht Hassink onhaalbaar. Daar is minimaal een half jaar tot een jaar mee gemoeid.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (41%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (51%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
903 stemmen