Volledig scherm

Losser probeert zakenman over te halen

LOSSER - De Losserse zakenman heeft er grote moeite mee dat hij een vrij forse bijdrage moet bijdragen aan allerlei acties om het centrum aantrekkelijker te maken

Het Centrum Management Losser (CML) probeert een overeenkomst te bereiken met ondernemer Hans Kroesen, zodat hij toch op enigerlei wijze mee blijft doen aan de Bedrijven Investerings Zone. Kroesen heeft een zaak, Bike and Outdoor , aan de Bernard Leurinkstraat. En vraagt zich af waarom hij met zijn bedrijf binnen de zonering valt. Hij is ook van mening dat bedrijven een veel te hoge bijdrage moeten leveren via het BIZ aan het CML. Een bestuurslid van het CML heeft zaterdag met Kroesen gesproken om te zien hoe beide partijen toch wat voor elkaar kunnen betekenen. „Kroesen ziet ook wel in dat wij best wat voor hem kunnen betekenen. We moeten alleen nog zien hoe we dat gaan inpassen”, aldus bestuurslid Rick Smit.

Het Centrum Management Losser (CML) en de gemeente Losser tekenden vorige week een overeenkomst voor een tweede Bedrijven Investerings Zone. Alle bedrijven in het centrum dragen zo bij aan een investeringsfonds, waaruit zaken worden betaald die ten voordele zouden moeten zijn van het centrum.

De BIZ moet nog worden goedgekeurd door de bedrijven in het centrum. Er komt een enquete waar minimaal de helft van de ondernemers aan mee moet doen. En van hen moet vervolgens tweederde voor de BIZ stemmen. Alleen dan komt er een nieuwe regeling. „Op dit moment”, aldus voorzitter Henri Brookhuis van het CML, „ken ik geen enkel ander bedrijf buiten dat van Kroesen dat tegen de overeenkomst is. Ik snap echt wel dat het ene bedrijf meer voordeel heeft bij acties van ons dan het andere bedrijf, maar ook Kroesen profiteert mee van de dingen die we doen. Er loopt een fietsroute precies voor zijn zaak langs. Er is wel eens over gedacht om met een kortingpas te komen voor alle bedrijven binnen de BIZ. Stel je voor dat de winkel van Kroesen daar geen deel van uitmaakt.”

Oldenzaal e.o.