Volledig scherm

Losser reserveert 3,1 miljoen euro voor sporthal

LOSSER - Het gaat financieel goed met Losser. Eerdere bezuinigingen op cultuur en speelvoorzieningen kunnen worden teruggedraaid en is er geld voor de realisatie van een nieuwe sporthal. Werd vorig jaar al zeven ton opzij gezet voor de opvolger van De Fakkel, daar komt nu nog eens 2,4 miljoen euro bij.

"Daardoor kunnen we wat extra jus toevoegen aan de hal", aldus wethouder Joop Hassink. Met de bouw van de hal kan volgend jaar al worden begonnen.

Goednieuwsshow
Voor het tweede achtereenvolgende jaar was de programmabegroting, zoals die vrijdag werd gepresenteerd, een grote goednieuwsshow. De gemeente staat er goed voor en treft nu zelfs al maatregelen, die de burger iets gaat kosten, om toekomstige colleges niet op te zadelen met lege potjes met geld.

Om die reden wordt de rioolheffing per huishouden met 30 euro per jaar verhoogd en gaat ook de afvalstoffenheffing met 9 euro per jaar omhoog. De ozb wordt alleen met de inflatiecorrectie van 1,08 procent verhoogd.

Geldpotje
"De riool- en afvalstoffenheffing hebben we vorig jaar niet hoeven verhogen, omdat het potje waaruit we dat betaalden nog ruimschoots gevuld was", aldus wethouder Hassink. "Daarmee zitten we nu weer op het normale niveau. Dat willen we ook zo houden, vandaar die kleine verhoging."

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (40%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (52%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
876 stemmen