Volledig scherm

Losser wil openingstijden horeca vrijgeven

LOSSER - De VVD in Losser komt dinsdagavond in de raadsvergadering met een motie, die wordt ondersteund door alle andere fracties om de openingstijden van de horeca vrij te geven. De horeca ondersteunt dit plan van harte.

VVD-fractievoorzitter Harry Heegen vraagt het college om een proef van een jaar waarbij de openingstijden worden vrijgegeven.

"Wij denken dat het uitgaansleven in Losser er een stuk op vooruit gaat. Nu moet alles om 02.00 uur sluiten en mogen er ook geen klanten meer in de horecagelegenheden aanwezig zijn. In de omliggende plaatsen is dat heel anders. Gevolg is dat velen nu naar de omliggende plaatsen vertrekken terwijl wij natuurlijk graag willen dat zij in Losser blijven."

Positief
Heegen: "Bij veel andere gemeenten heeft men dit al vrij gegeven en zijn de ervaringen positief. Er is minder overlast omdat er geen grote groepen mensen meer tegelijk op straat staan, met alle gevolgen van dien. Opstootjes blijken veel minder voor te komen dan wanneer er sluitingstijden worden gehanteerd."

Oldenzaal e.o.