Volledig scherm
De buitenpoli in Losser © Annina Romita

Losser woedend over sluiten poli: 'MST heeft ons belazerd'

LOSSER/ENSCHEDE - De buitenpoli in Losser sluit met ingang van 1 september 2017. Dat besluit heeft bestuursvoorzitter Bas Leerink van het MST het college van B&W medegedeeld. De Losserse wethouder Jan Martin van Rees voelt zich zwaar belasterd.

Het bestuur van het MST twijfelt al langer over het openhouden van de buitenpoli in Losser. Twee maanden geleden werd door het MST een werkgroep in het leven geroepen, die - zo was de opdracht - zich zou buigen over de zorg in Losser. De werkgroep kwam één keer bij elkaar. De tweede keer had woensdagavond moeten zijn, waarbij de focus zou liggen op verbetering van de ouderenzorg in Losser.

Arrogantie

Wethouder Jan Martin van Rees: ,,Hier is duidelijk sprake van de arrogantie van de macht en pure minachting van je gesprekspartner. Waarom zet je een werkgroep op en besluit dan zonder enig overleg om de poli te sluiten. Verbetering van de ouderenzorg in Losser? Ik zie niet in wat het MST daar voor rol in zou kunnen spelen. We zijn zeer, maar dan ook zeer teleurgesteld. Dit is nooit de insteek geweest van de werkgroep.”

Quote

Hier is duidelijk sprake van de arrogantie van de macht en pure minachting van je gespreks­part­ner

Wethouder Jan Martin van Rees

De actiegroep Behoud Poli en Zorgplein Losser is ook over het besluit van het MST ingelicht. ,,Schandalig”, zegt woordvoerder Lies ter Haar van de actiegroep. ,,We gaan nu maar eens kijken of het ziekenhuis in Hengelo wat voor ons kan betekenen.”

Reactie MST

Woordvoerder Lars Wormgoor van het MST: ,,Jaarlijks 3.000 poliklinische patiënten in Losser tegenover 300.000 poliklinische patiënten in Enschede en ongeveer 70.000 in Oldenzaal. Dat is niet te doen, het kan gewoon niet uit.”

De beslissing hing al langer in de lucht. Toch is er twee jaar geleden nog geïnvesteerd in nieuw röntgenapparatuur voor de poli in Losser. Wormgoor: “Toen hadden we de poli in Oldenzaal nog niet zoals die nu is. En als ze tien minuten de andere kant op rijden naar Enschede is ook daar volledige zorg aanwezig.”

Oldenzaal e.o.