Volledig scherm
Martijn Heupink met zijn tot bbq omgebouwde BMW. © Emiel Muijderman

Lossernaar bouwt BMW om tot barbecue: 'Echt iets voor stoere jongens'

LOSSER - Martijn Heupink, sinds vorig jaar chef-kok van eetcafé het Raedthuys in Losser, had al eens de voorklep van een Volkswagen omgebouwd tot een barbecue. „Maar die heb ik al heel lang niet meer. Ik had al wel rondgekeken op sloperijen naar een auto die ik kon ombouwen.” Nu heeft hij de achterkant van een oranje geschilderde BMV omgebouwd tot barbecue, compleet met bak voor groente en sauzen en bierbak waar zo’n 20 flessen bier in passen.

Heupink is gek van auto’s, bier en eten. „En dan is dit het mooiste dat daar uit voort kan komen. Echt iets voor stoere jongens. Hoeveel mannen houden er niet van een lekkere t-bone steak van zes ons of anderhalve pond, gecombineerd met een lekker pilsje. dat soort steaks ga ik straks ook maken. Vrijdagavond staan we er voor het eerst mee buiten bij het Raedthuys.”

Gasbarbecue
Dat hij nu een halve BMW heeft, heeft hij te danken aan buurman Jan Frons. Drie weken geleden begon hij eraan te sleutelen. De uitvoering had hij al snel voor ogen. De laadbak werd bijna in zijn geheel vervangen door twee professionele gasbarbecue’s. Een bewuste keuze. „Barbecueën met houtskool of steenkolen geeft een veel hogere temperatuur. Dat zou slecht zijn voor de laadklep. Die heb je dan binnen paar weken kapot”, aldus Heupink.

Te huur
De barbecue heeft een oppervlakte van 1 meter 20 bij 80 centimeter. De chef-kok verwacht dat hij daarmee feesten van zo'n 50 man kan bedienen. De barbecue is ook te huur. Voor 100 euro. Hij moet na gebruik smerig worden terug bezorgd. „Schoonmaken doe ik liever zelf”, zegt hij.

Oldenzaal e.o.