Volledig scherm
© Frans Nikkels

Lossernaar Harry Bloemen apetrots

LOSSER - Mensen die veel betekenen voor Losser worden gevraagd hun voetafdrukken te plaatsen in het Brueghelpad.

Wat zelden gebeurde, gebeurde gisteren. Zijn voetafdruk van de linkervoet paste niet. De tenen staken boven de tegel uit. Maar dat maakte de symbolische waarde van de afdruk er niet minder om. Alleen mensen die veel hebben betekend of nog betekenen, mogen aansluiten in het Brueghelpad. En daartoe behoort Harry Bloemen nu ook officieel. „En vooral voor mijn kleinkinderen vind ik dat leuk. Als ik er straks niet meer ben, kunnen ze altijd nog in mijn voetstappen gaan staan.”

Beloften
Harry Bloemen is een bekende Lossernaar. Hij komt vele beloften na. Alleen die ene aan zijn vrouw heeft hij nooit ingelost. Voor het trouwen beloofde hij zijn Wilma dat ze na een paar jaar Losser zouden inruilen voor een stek in Oldenzaal. Dik 40 jaar later wonen ze echter nog steeds in Losser. „Maar zij is ook ‘verlossernaard’ na al die jaren”, zegt burgemeester Michael Sijbom.

Harry Bloemen wordt door Sijbom op verschillende manieren getypeerd. „Rasoptimist, beetje sjacheraar, regelneef, vriendelijke pimpel, handelaar en iemand die onmeunig trots is op Losser. Die bovendien zijn eigen manieren heeft om ergens aandacht voor te vragen. Als hij wil bewijzen hoe druk het is op de kruising van de Muchteweg, gaat hij er gewoon staan. Dit tot verbazing van wethouder Wildschut.”

  1. Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    Janice Meerenburgh hoogste nieuwkomer bij VVD

    LOSSER - Met enkele zeer opmerkelijke keuzes heeft de VVD haar verkiezingslijst vastgesteld. Janice Meerenburgh (38) , die sinds enkele maanden lid is van de VVD, is de hoogste nieuwkomer op de derde plaats. Oud-CDA-er Gerald Aveskamp staat zesde op de lijst en het huidige raadslid Ron de Leeuw komt niet verder dan de zevende plaats. Harry Heegen voert de lijst aan. De commissieleden Nick Visschedijk (2e), Hans Hanterink (4) en Ilona van Dijk (5) houden ook uitzicht op een raadszetel. De VVD gaat uit van drie raadszetels en hoopt zelfs op vier. Harry Heegen: „Ons motto is 'met opgestroopte mouwen' en dat doen we met doeners. Commissieleden zijn beloond voor hun harde werk.”

Oldenzaal e.o.