Volledig scherm

Lossernaar Jaimi van Essen op kandidatenlijst D66 voor Tweede Kamer

LOSSER - Lossernaar Jaimi van Essen staat op plek 29 van de concept-kandidatenlijst van D66 voor de Tweede Kamerverkiezingen van komend voorjaar. Hij is de enige Twentse kandidaat van D66.

Van Essen, op dit moment gemeenteraadslid in Losser, is voorgedragen doorde andere twentse gementeraadsleden van D66. Van Essen: "Ik ben erg blij dat ik bij de eerste dertig verkiesbare kandidaten sta. De definitieve volgorde moet nog worden bepaald door de leden, maar dit is een prima uitgangspositie voor een mooie plek op de uiteindelijke lijst."

In 2010 was Van Essen bestuurslid van de Jonge Democraten Twente en in 2013 heeft hij D66 opnieuw opgezet in Losser. Dit leidde ertoe dat D66 in 2014 met maar liefst drie zetels in de gemeenteraad kwam en nu deel uitmaakt van het college in Losser.

Momenteel werkt Van Essen als relatiebeheerder voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor Oost Nederland. In die functie komt hij bij veel gemeenten in onze regio om onder andere bestuurders te ondersteunen bij allerlei lokale vraagstukken.

Oldenzaal e.o.

poll

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

Losser wil het roken ook buiten het nieuwe Kulturhus verbieden

  • Goede zaak, roken moet je zoveel ontmoedigen (42%)
  • Betuttelend, buiten maak ik zelf wel uit waar ik rook (50%)
  • Hebben ambtenaren tijd om te roken dan? (8%)
961 stemmen