Volledig scherm

Lossers bedrijf Final Plastics breidt fors uit

LOSSER Het Losserse bedrijf Final Plastics breidt fors uit. Gemeente steekt helpende hand toe. Dat meldde wethouder Joop Hassink, die een bezoek bracht aan het bedrijf.

Final Plastics is voor Losserse begrippen een middelgroot bedrijf. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 4000 m2 en levert werk aan 25 mensen, die in ploegendienst werken. Onlangs heeft Final Plastics een lap grond van de buren kunnen kopen van 2000 m2, voor de bouw van en twee magazijnen en één matrijsopslag.

Aanvankelijk stelde Losser zich op het standpunt dat de huidige en nieuw te bouwen panden gescheiden moesten zijn door een groenstrook van vijf meter. Bedrijfsleider Arjan Benschop: „De kavel is 100 meter diep. Dan hadden we dus 500 m2 gehad, waar we niets mee konden doen. Dan praat je over een investering van 50.000 euro, wat weggegooid geld was. De gemeente heeft dat ook ingezien en vindt een groenstrook van één meter breed nu genoeg. Voor ons was die tegemoetkoming voldoende om het terrein te kopen. Anders hadden we dat waarschijnlijk niet gedaan”.

Mede-bedrijfsleider Gerard Nordkamp: „Dan waren we misschien wel vertrokken naar Duitsland. Is door ons op zich nooit mee gedreigd, maar de gemeente zag dat zelf wel in. In Duitsland bieden ze je de grond bijna voor niets aan”. Arjan Benschop: „Dit college denkt echt mee met haar ondernemers. Dat is ook wel eens anders geweest. Om die reden zijn ook heel wat bedrijven vertrokken.”


Deuitbreiding levert extra werkgelegenheid uit. Het bedrijf denkt te groeien van 25 naar 30 personeelsleden. Bij Final Plastics kunnen laag geschoolden terecht. Arjan Benschop: „Daar hebben we het al met de gemeente over gehad. We kunnen mensen met een uitkering laten instromen. Het werk op zich is niet moeilijk, je moet qua instelling wel in het team passen.”

Oldenzaal e.o.