John en Annie Rikhof uit Losser genoten donderdag toch nog van hun 45-jarig huwelijk dankzij hun broer en zussen. Links staand Jaap Konter.
Volledig scherm
John en Annie Rikhof uit Losser genoten donderdag toch nog van hun 45-jarig huwelijk dankzij hun broer en zussen. Links staand Jaap Konter. © Engelbert Heideman

Lossers echtpaar John en Annie herbeleeft op Hemelvaart het huwelijk van 45 jaar geleden, en hoe!

DE LUTTE - Het tuinfeest kwam er niet van, maar wat de broer en zussen van John en Annie Rikhof uit Losser donderdag organiseerden was meer dan een pleister op de wonde. Het Losserse paar genoot op Hemelvaart toch nog van het 45-jarige huwelijk.

Het plekje onder de boom in de tuin van hotel De Wilmersberg kon niet mooier. Mooi in de schaduw, in een prachtige bosrijke omgeving. Jos en Annie aan een uitgeklapt campingtafeltje, genietend van een schnitzel. Mét champignons. De skottelbraai, waarop Jaap Konter de schnitzel zojuist had bereid, gloeide nog na. „Het is in één woord geweldig”, aldus John Rikhof, die zichtbaar genoot samen met zijn vrouw. 

Quote

Annie en John waren zaterdag 45 jaar getrouwd. Ze wilden een groot tuinfeest houden, maar corona zette ook hier een dikke streep door

Jaap Konter, broer van Annie

Jaap Konter stond er als een volleerd kelner naast. „Annie, mijn zus, en Jos waren afgelopen zaterdag 45 jaar getrouwd. Ze wilden een groot tuinfeest houden, maar corona zette ook hier een dikke streep door. Maar dit wilden we niet zomaar over onze kant laten gaan”, aldus Konter. 

Jos en Annie Rikhof genieten van hun schnitzel in de tuin van hotel De Wilmersberg in De Lutte.
Volledig scherm
Jos en Annie Rikhof genieten van hun schnitzel in de tuin van hotel De Wilmersberg in De Lutte. © Engelbert Heideman

Zes stops

John en Annie kregen donderdagochtend in alle vroegte een ontbijt en werden vervolgens op pad gestuurd per fiets. De routeplanner van Konter op het stuur zorgde ervoor dat ze langs zes stops kwamen. Overal werden ze ergens op getrakteerd. En overal werd de kleine boog met roosjes én de trouwfoto uitgestald. De talloze voorbijgangers wisten dus meteen dat er wat te vieren viel, aan de spontane felicitaties kwam dan ook geen einde. 

Corona-biertje

De tocht werd afgesloten met een barbecue met de organiserende broer, zussen met aanhang. „Natuurlijk met een Corona biertje”, aldus Konter. En over vijf jaar, als John en Annie 50 jaar getrouwd zijn? „Dan hopen we dat we wél een groot feest kunnen vieren. En anders? Dan bedenken we wel weer wat, maar daar gaan we natuurlijk niet van uit!” 

Quote

Over vijf jaar hopen we wél een groot feest te kunnen vieren. En anders? Dan bedenken we wel weer wat

Jaap Konter, broer van Annie
De boog en trouwfoto liet aan duidelijkheid niets te wensen over: John en Annie Rikhof uit Losser vierden op Hemelvaart hun 45-jarig huwelijk.
Volledig scherm
De boog en trouwfoto liet aan duidelijkheid niets te wensen over: John en Annie Rikhof uit Losser vierden op Hemelvaart hun 45-jarig huwelijk. © Engelbert Heideman

Oldenzaal e.o.